Доста сложни механизми ще оставят ЦСКА във "В" група. Освен отговора от Правната комисия към БФС, "червените" трябва да чакат и събиране на изпълнителния комитет, пише "7 дни спорт". Ако юристите към футболната ни централа решат, че новото дружество може да бъде считано за правоприемник на историята на "армейците", трябва да се събере Изпълкомът.

Интересен факт е, че за да се вземе каквото и да е решение от Изпълкома, трябва да има мнозинство от минимум осем гласа. При 15 членове в изпълнителното бюро, за да има "да" на такова решение, осем членове трябва да подкрепят искането на ЦСКА. След като новият благодетел на "червените" Гриша Ганчев е в Изпълкома, тогава се търсят още седем души, които да са съгласни клубът да остане във "В" група.

Със сигурност има доста колебаещи се сред членовете на Изпълкома. Ключово за окончателното решение може да е решението на юристите от Правната комисия към БФС. Ако те кажат "не", едва ли ще има много последователи на идеята ЦСКА да остане във "В" група.

Според "7 дни спорт" юристите, ангажирани с казуса, са убедени в едно - решението "за" или "не" ще се вземе едва когато от ФИФА пратят становище. Санкцията от ФИФА може да е различна. най-тежката е, ако БФС пусне новото дружество, от Лозана може дори да извадят федерацията ни от всички международни участия под егидата на ФИФА. По-поносима би била само финансова рестрикция за БФС, размерът й също се определя на база тежестта на нарушението.

Футболният съюз може и да не понесе никаква санкция, ако пусне ЦСКА с ново дружество, но това може да се случи само ако световната централа не бъде сезирана. При този огромен дълг едва ли кредиторите ще си замълчат.