Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев взе отношение по повод изказването на Любослав Пенев. Бившият селекционер на националния отбор нападна остро членовете на Изпълкома на БФС в интервю за Би Ти Ви.

"Не искам да падам на това ниско ниво, на което пробва да ни подлъже Любо Пенев. Не му прави чест да ме напада, още повече ако припомня колко неща съм направил за него. Каза, че не знаел, че е бил уволнен от поста, никой не му го бил съобщил... За какво говорим? Как може да не знае?! Нали цяла България разбра резултата от заседанието на Изпълкома на БФС миналата седмица. На Пенев сигурно така му изнася, да се прави на недоразбрал...и да си прибира заплатата. Обаче е факт, че той се провали начело на националния отбор. Загуби в последните три мача, позорно равенство у дома срещу аутсайдера Малта...Е, след като няма резултати, ние да си траем ли, да се направим, че нищо не е станало ли? През лятото му разрешихме да отиде в „Ботев" (Пд). Позволихме му да съвместява и двете длъжности. Направихме го същите тези хора, които той сега обижда по такъв недостоен начин. Любо ми говори за морал...Някак си не ми се струва нормално. Само искам да му припомня как при рухването на КТБ Любо си взе шапката и се спаси по най-бързия начин. Напусна потъващия кораб така да се каже, припомни Фурнаджиев пред колегите Блиц,

„Пенев си позволява да ме обижда. Твърди, че съм бил далече от футбола, че съм имал право да говоря само за джипове, коли, мотели, интериорен пакет, цолаж на джантите. Е, кажете ми - не е ли грозно? Да, аз никога не съм твърдял, че разбирам кой знае колко от футбол, не съм имал такива претенции. Аз преди всичко съм добър в ролята на мениджър, на ръководител, обаче това май е твърде сложно за капацитета на някои хора да го проумеят. Аз управлявам, и то добре, голямо предприятие. Не разбирам от ремонт на коли, но това не ми пречи да управлявам процеса и то успешно. Значи ли това, че когато някой от моите механици направи груба грешка и тя доведе до загуби, аз нямам право да го сменя? Любо ме напада, обаче много бързо забрави какви джипове караше и как ми се молеше, когато нещо по колата се повредеше: „Дай да я поправим". Това е един неблагодарен човек.

Още веднъж искам да подчертая, че не искам да падам до неговото ниво и да припомням случки, някои от които не са толкова лицеприятни. По никакъв начин не се чувствам засегнат от изявленията на бившия национален треньор. Той обаче си позволява да напада достойни хора. На мушката му например е един Кирил Домусчиев, който е пример за успешен бизнесмен. Обижда своя доскорошен приятел Емо Костадинов, обезцени гола му на „Парк де Пренс". Е, за какъв човек говорим?"