Наставникът на Пирин Балканстрой (Разлог) Любомир Герасимов бе изключително от победата на неговия отбор с 3:2 гейма над Левски Сиконко в третата 1/2-финална плейофна среща.

„Първо бих искал да поздравя моите момчетата за победата, която постигнаха днес. Много съм доволен, че в тайбрека те съумяха да се мобилизират максимално и да принудят противника да бърка.

Искам да благодаря и на ръководството на домакините, което въпреки психологическата битка, която се получи между нашите отбори, не остави нашите привърженици извън залата, въпреки че се влизаше с покани.

Смятам, че човечността надделя и имахме възможността да бъдем подкрепяни мощно от нашите привърженици.

Силно за нашия тим се представиха Благовест Катранджиев и Станислав Петков, който е само на 19 години и играе едва от началото на полусезона като основен състезател, докато Благовест е стабилен състезател с уникални нестандартни отигравания.

Несъмнено принос за успеха има и либерото ни Атанас Митрев, чиято е основната заслуга за преобразяването на отбора ни. Той е сърцето на отбора и „пали” останалите за игра в защита.

Смятам, че набрахме самочувствие и утре очаквам нов успех, този път с 3:1 гейма. В случай, че се класираме за финал, нямам предпочитания кой отбор ще срещнем.

Днес обаче надделяхме над Левски предимно със себераздаването и отрицанието си. Не мога да кажа, че сме над тях технически и физически, но желанието ни за победа като че ли бе по-голямо. Знаете, че съм темпераментен треньор и явно съм успял да предам енергията си и на моите играчи”, заяви след срещата наставникът на Пирин.