Лудогорец излиза срещу Базел тази вечер от 21:45 часа, на Националния стадион, в най-важния си мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Швейцарският първенец изглежда най-преодолим съперник за разградчани, които не крият амбициите си да спечелят днешния двубой и да се намесят в битката за второто място в група В, в която безспорен фаворит е европейският клубен шампион Реал (Мадрид).

При успех днес Лудогорец ще донесе първи точки на България в най-престижния европейски турнир и ще даде заявка за продължаване в Европа и напролет.

Швейцарците вече видяха силата на българския шампион срещу Ливърпул и Реал и са наясно, че това не е същият тим, когото победиха на два пъти миналата година на прага на групите в Шампионската лига. Тогава Лудогорец изпусна аванс от 2:1 в София, за да загуби с 2:4, а след това отстъпи и с 0:2 на "Санкт Якоб Парк".

Този Базел, който ще излезе довечера, обаче е малко по-различен от миналогодишния. Няма я голямата звезда Мохамед Салах, който премина в Челси, Валентин Щокър също отсъства, но най-голямата липса е в лицето на треньора Мурат Якин, който след фурора с Базел подписа добър договор със Спартак (Москва).

Очаква се Лудогорец да стартира ударно, така както го стори в мача със Стяуа и още от самото начало да даде заявка за трите точки.

В състава на шампионите не се очакват сериозни промени в сравнение с мачовете с Ливърпул и Реал. Единствената въпросителна пред Георги Дерменджиев е кой да играе до Козмин Моци в сърцето на защитата. Вариантите са Александър Алексадров и Георги Терзиев. Първият обаче допусна сериозна грешка на "Анфийлд", довела до гола от дузпа в края и затова изглежда по-вероятно включването на бързия Терзиев.

Двубоят на "Васил Левски" няма да бъде посетен както този с Реал, когато за да видят звездите на "белия балет" пристигнаха хора от цяла България и дори от съседните страни. Все пак на трибуните ще има поне 35 000 зрители, които идват да подкрепят Лудогорец.

Вероятни състави:

Лудогорец: Вл. Стоянов, Кайсара, Терзиев, Моци, Минев, Дяков, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Дани Абало, Безяк

Базел: Вацлик, Алихи, Сухи, Шер, Ф. Деген, Дие, Джака, Гаши, Елнени, Ф. Фрай, Емболо