Андреа Довициозо спечели първа позиция за своя Ducati Team с новия мотоциклет Desmosedici GP15, а след него се наредиха Дани Педроса и Марк Маркес.

Всичко стана към края на QP2, а първата квалификационна сесия за сезона бе много напрегната. Довициозо спечели сензационно първа позиция за своя заводски Ducati Team пред двамата пилоти на Repsol Honda - Педроса на 0,217 сек и световният шампион Маркес на 0.324 сек.

В края на сесията се видя колко доволен е тим мениджъра на Ducati Луиджи Дал Ина, създал новия GP15 от нулата. Шампионът в MotoGP Маркес не можа да даде отговор на Довициозо, който постигна висока скорост с по-меките гуми. Така Маркес трябваше да се задоволи с третото място на стартовата решетка зад съотборника си Дани Педроса.

Андреа Яноне е на челното място на втора радиця с другия заводски мотор на Ducati, а пилотът на Pramac Racing Йони Ернандес, който изостана на 0.562 сек., вкара трета машина на Ducati в топ 5 и зае 5-ото място. Хорхе Лоренцо бе 6-и на 0.598 и допълни втория ред. На трета редица  е Брадли Смит, изостанал на 0.618 секунди, със сателитната Monster Tech 3 Yamaha, който завърши пред заводския YZR-M1 на Валентино Роси -  на 0.738 сек. Доктора ще стартира 8-и.

Пилотът на CWM LCR Honda Кръчлоу, който показа отлично темпо по време на тренировките, се разби на завой 14-и и остана на 12-о място.