Ювентус спечели дербито срещу Манчестър Сити в най-интересния мач на вечерта. „Старата госпожа" се наложи с 1:0 на своя „Ювентус Стейдиъм". По този начин италианският шампион поведе класирането на група „Д". Юве има 11 точки, Ман Сити пък има 9 пункта.

Срещата бе оспорвана и премина под доминацията на домакините.

В другата среща от групата Борусия Мьонхенгладбах победи Севиля с 4:2. По този начин Юве и Сити със сигурност продължават на 1/8-финалите.

В 15-ата минута Пол Погба тръгна от своята половина, излъга Кевин де Бройне и намери Алекс Сандро. Бразилецът центрира към далечната греда, където Марио Манджукич засече за 1:0. При гола останаха съмнения, че нападателят е  извършил фаул в атака.

"Старата госпожа" владееше тотално инициативата и създаваше куп положения.
Пет минути преди края на полувремето Сити създаде най-чистото си положение. Фернандо намери Туре, който беше с гръб към вратата, завъртя се и шутира по земя, но покрай лявата греда. Юве отговори с атака отдясно след елегантен пас на Маджукич към Лихтщайнер, но швейцарецът си затвори ъгъла и не успя да преодолее Харт.

В 56-ата минута Алваро Мората беше изведен сам срещу Харт с чудесен прехвърлящ удар го преодоля, но гредата помогна на вратаря, а Стефано Стураро не успя да направи добавка.

В 83-ата минута Хуан Куадрадо с влизането си на терена можеше да се разпише, но първият му изстрел беше блокиран, а вторият излезе в аут.


All Goals & Highlights - Juventus 1-0... by Bundes_Liga