Легендарният Джими Конърс ще спасява сезона за Южени Бушар. Красавицата ще се подготвя с Конърс в дните преди старта на US Open. Засега уговорката между двамата е да работят временно, след което може да бъде подписан и дългосрочен договор.

Канадката разпространи съобщение, в което се казва, че е приятелка с Конърс от няколко години и го е помолила да поеме подготовката ѝ преди старта на последния за годината турнир от Големия шлем.

Конърс има осем титли от Шлема, сред които пет от Ню Йорк. Също така той е заемал първото място в световната ранглиста в продължение на 160 седмици. В периода 2006-2008 Конърс беше наставник на Анди Родик, след което работи за кратко и с Мария Шарапова.

Наскоро Бушар се раздели с треньора Сам Сумик, а сезонът ѝ е пълна катастрофа на фона на миналогодините успехи. Джини е загубила 14 от последните си 17 мача и отпадна още в първия кръг в Ню Хейвън тази седмица, взимайки само гейм на Роберта Винчи. Тя започва Откритото първенство на САЩ срещу Алисън Риск в първия кръг.