Президентът на Литекс Трифон Попов заяви, че купата на България е приоритет за неговия отбор. На 1/4-финалите "оранжевите" ще срещнат победителя от двойката Берое/Лудогорец.

"Все още не се знае с кого ще играем на четвъртфинал за Купата на България, но който и да е наш съперник, няма да е лесно. Нека първо да изчакаме резултатите от двата мача между Берое и Лудогорец, но при всички положения ни се удължава подготовката с една седмица", бяха първите думи на президента на Литекс Трифон Попов след днешния жребий за Купата на България.

Заради натрупаната програма на разградчани в европейските клубни турнири и българското първенство двата мача с Берое от осминафиналите бяха преместени за пролетта. Берое посреща Лудогорец на 15-и февруари 2015-а година, а ответната среща е на 22-и в Разград. Така Литекс чака евентуалния си съперник на 4-и и 18-и март.

"Нашата цел е да се класираме за участие в Европейските клубни турнири - дали през Купата или през първенството. Разбира се, да спечелим Купата е важно за нас и това също е наша цел. Надяваме се, че клубът през 2015-а година ще върви към по-добри дни. Имаме набелязани нови попълнения, 1-2 чужденци, коментира още Трифон Попов. Той добави, че оранжевите изпращат 2014-а година със смесени чувства.

"Очаквахме поне още един кръг да играем в Лига Европа, така че това отпадане беше неприятна изненада за нас. Също така в първенството смятахме, че ще спечелим повече точки. Но пък сме с равни точки с Локомотив (София) на 3-ото място. Това е една позиция, която ни дава добри възможности за втората част от първенството, каза още Попов. На въпрос дали е чувал за манипулирани мачове в българското първенство, бившият шампион по джудо заяви: "Чувал съм единствено от пресата, от първо лице - не съм".