Ивайло Манджуков - синът на доскорошният сериозен акционер в ЦСКА Петър разказа как са били прехвърлени акциите на излъчените от феновете представители.

„Към днешна дата продължавам да съм член а на УС на ЦСКА. Петър Манджуков подаде оставка като  зам-председател на Надзорния съвет. Това е негово право, но юридически все още се води такъв", заяви Манджуков - джуниър.

„Аз искам да споделя своето и на баща ми огорчение. Ние се чувстваме омерзени и накърнени, защото смело мога да кажа, говоря и от името на Инджев, не виждам как може хора, отделили от собствения си труд немалък ресурс - 4 млн. лева, да бъдат обявявани за ликвидатори, изкормвачи и т.н. при положение че благодарение на тези хора говорим, че на ЦСКА предстои да бъде даден лиценз. Това е тяхна заслуга", продължи Ивайло.

„Независимо от всичко, няма как да има някаква конспирация, при това от един от основните акционери, които са налели в клуба 4 милиона евро. Това че са се отказали да влязат като мажоритарни собственици се дължи на неясното състояние на ЦСКА. Има много неща, които не са доизяснени.  Няма как който и да е разумен човек да поеме тази отговорност, без да знае какво е актуалното състояние", призна още той.

„Към днешна дата Инджов и Манджуков са упълномощили Милко Георгиев и Борислав Лазаров да представляват техните акции. Ние засега нямаме реално прехвърляне на акции, тъй като чисто юридически към днешна дата това няма как да се получи< обясни той.

„Има кредит от Инджов и Мандуков, като падежа му е днес. Той е даден не на ЦСКА, а на „Лира Инвестмънт". Не знам с каква лихва. Но всички са наясно, че когато има кредит, няма как да няма лихва", разкри още бизнесменът в предаването „Зона спорт" по bTV.

„Нещата от наша гледна точка са ясни. Мажоритарен собственик на ЦСКА е „Лира", представлявана от Томов. Той много пъти вече казва, че има ясен план, как да погаси належащите плащания, които да подсигурят лиценза."

„Обещахме премия за победа над Лудогорец. Оторизиран съм да обявим, че имаме желание да стимулираме отбора, като още един акт на добронамереност. Считано от днес, аз съм акционер, след като баща ми прехвърли 300 000 акции", заяви още Манджуков, който поиска и извинение за квалификациите,отправени от Томов по адрес на баща му и Инджов, малко по-късно получи такова.