Светът на футбола днес нямаше да се радва на една от най-големите звезди в историята, ако не е бил португалски доктор преди около 30 години. Кристиано Роналдо можеше да не е роден днес, защото майка му е искала да го абортира.

Това признава самата Долорес Авейро в своята автобиографична книга, която излезе днес по пазарите в родината ѝ и от която вече бяха извадени цитати от редица водещи световни медии.

Тя е смятала да извърши аборта в домашни условия и дори е намерила начин да го стори. Но повиканият да ѝ помогне лекар отказал да участва в процедурата и това на практика спасило живота на Кристиано.

"Исках да направя аборт, докато бях бременна с Кристиано, но докторът не ме подкрепи. После опитвах да пия топла бира и да бягам, докато го изгубя, но така и не стана и слава Богу", споделя майката на Кристиано в книгата си.

Тя твърди още, че е запознала сина си с намерението ѝ след като е поотраснал. Той е приел новината изключително мъжки.

"Когато му казах, той ми сподели: "Виж, мамо, искала си да ме абортираш, а сега аз съм човекът, от когото зависи издръжката на семейството ни". Радвам се, че го прие толкова мъжки", написа още Долорес Авейро.