Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике не скри задоволството си от успеха на неговия отбор срещу Рома в мача от Шампионската лига. Само за няколко дни каталунците постигнаха две разгромни победи. След 4:0 срещу големия си съперник Реал (Мадрид) неговия "Сантяго Бернабеу", вчера те разгромиха Рома с 6:1.

"Какво да ви кажа, просто Рома ни срещна в момента, в който сме на върха на формата си. А и винаги е трудно да се играе срещу Барселона, особено на нашия стадион. Справихме се много добре, благодаря на отбора.

Сега обаче не е време да мислим за друго, освен за това, че искаме да спечелим всеки един турнир, в който участваме, а сега е едва началото на пътя ни. Има още много неща за подобряване и имаме още много работа.

Знаете, че имам сантимент към Рома и се радвам, че не им трябваше този резултат тук, за да продължат напред. Ние просто винаги играем за победа и това ще правим във всеки мач, независимо от съперника.

Питате ме сега дали този отбор на Барселона е по-силен от водения от Гуардиола. Честно казано, не знам и не ме интересува. Това са неща, с които вие, журналистите, обичате да се занимавате и да сравнявате. Аз искам просто да печелим", сподели Луис Енрике след мача.