Новак Джокович остава в борбата за защита на титлата си на Уимбълдън. Сърбинът спечели решителния пети сет на двубоя срещу Кевин Андерсън със 7-5 и се класира за 1/4 финалите.

Играта бе много равностойна в петата част, но в самия й край Ноле реши спора в своя полза, преди да се стигне до тайбрек. Той направи пробив в 11-ия гейм и поведе с 6-5, след което не сбърка при своето подаване и сложи край на двубоя, който започна вчера и бе доигран днес. Андерсън наниза общо 40 аса в срещата, но те не се оказаха достатъчни за негов успех срещу шампиона. Срещата бе прекратена снощи заради настъпилия мрак.

Андерсън спечели първите два сета със 7-6 и 7-6, след което Ноле се върна в мача - 6-1, 6-4. Първата ракета в света ще играе с Марин Чилич в 1/4 финалите. Джокович вдигна трофея през сезоните 2011 и 2014. Досега сърбинът имаше четири победи от пет мача срещу Андерсън, като единственият успех на южноафриканеца бе постигнат през 2008 г. Джокович също така записа чиста победа в три сета срещу него на Уимбълдън 2011.