Локо (Сф) започна с поражение поредицата от контролни срещи, които ще изиграе по време на лагера си в кипърския курорт Агия Напа. Столичните "железничари" отстъпиха с 0:1 на солидния румънски Стяуа (Букурещ). Следващата среща на водения от Стефан Грозданов отбор е на 10 февруари (неделя) срещу корейския елитен тим Джонг Нам.

Tреньорът на Стяуа Мариус Лакатуш беше лишен от доста важни футболисти, които бяха ангажирани със своите национални състави. Не играха Дорин Гоян, Михай Несу, Банел Николица, Овидиу Петре, Николае Дика, Мирел Радой и Хабибу.

Срещата между европейския шампион за 1986 година започна равностойно, като Малин Орачев с пробив по дясното крило създаде първата сериозна атака. Нападател на Локомотив обаче остана в положение на засада. В 15-ата минута Марчо Дафчев имаше възможност да покаже умението си да бележи от свободни удари. Изпълнението му обаче не беше точно и топката излезе в аут.

След това двата състава си размениха по още една голова възможност, като Малин Орачев избра да центрира, а не да стреля и топката беше извадена в корнер. В края на първото полувреме Стяуа засили своя натиск, като Морено удари гредата в 43-ата минута от границата на наказателното поле.

В началото на второто полувреме румънците упражниха сериозен натиск и логично стигнаха до гол. В 55-ата минута Мендоса вкара от 25 метра в горния ляв ъгъл, като преди това само неточността на румънските нападатели, както и добрите изяви на вратаря Румен Тинков не позволиха да бъде отбелязан гол.

И след попадението ситуацията на терена не се промени - румънският отбор натискаше здраво, а локомотивци се отбраняваха. Те изпълниха поредица от корнери, но вероятно и заради многото смени, които извършиха ритъмът в играта им се наруши и до нов гол не се стигна.

В 72-ата минута авторът на попадението Мендоса беше отстранен от игра, след като изрита без топка Христо Златински от Локомотив. В тези минути единствената прилична възможност за Локомотив се откри пред резервата Зоран Балдовалиев, но параболичният му удар излезе в аут.

До края на срещата локомотивци опитаха да изравнят, но не създадоха нито една ситуация, в която да са близо до гола. Адриан Няга от Стяуа пък можеше да вкара втори гол в края на срещата, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

ЛОКО (Сф) - СТЯУА 0:1
0:1 Мендоса (55)

ЛОКО (Сф): Румен Тинков, Аделино Лопеш (46- Ваня Джаферович), Георги Марков (46- Зоран Балдовалиев), Диян Дончев (80- Константин Велков), Кристиян Добрев (75- Стефан Дончев), Христо Коилов (46-Димо Атанасов), Иво Иванов, Христо Златински, Малин Орачев (46- Иван Пасков), Владимир Джилас (46-Саша Антунович), Марчо Дафчев (60- Данаил Митев)

СТЯУА: Сапата, Рада, Бадеа, Бачу, Марин, Ловин, Плешан, Езе, Морено, Мендоса, Сурду

Червен картон: Мендоса (Стяуа, 72 минута)
Жълти картони: Аделино Лопеш (Локо Сф)