ЦСКА си върна първото място в класиране поне за един ден. В първи мач от 6-ия кръг, „червените" победиха без проблеми Марек с 5:0 на „Армията" и по този начин отново са с 3 точки аванс пред Лудогорец,макар че шампионите са с мач по-малко.

„Армейците" не срещнаха никакви трудност с дупничани, като всякаква интрига в двубоя изчезна още преди почивката, когато столичани поведоха с 3:0. Играчите на Стойчо Младенов създадоха още много положения, като спокойно резултатът можеше да бъде и двойно по-голям.

Новаците пък с нищо не показаха,че са на ниво „А" група и по всичко личи, ще се борят за мястото си в елита.

ЦСКА откри още в 16-ата минута, благодарение на Серджиу Буш.  Румънецът получи извеждащо подаване от Сънди отдясно, овладя си топката, влезе в пеналта и я промуши покрай вратаря.

В 23-ата Карачанаков отново показа, че умее да изпълнява по прекрасен начин фаулове. Този път крилото насочи топката точно до гредата и не остави шанс на стража на Марек.

Малко по-късно Карачанаков изпусна да вкара и втори гол, като озовал се на празна врата, успя някак си да прати топката над гредата.

Интригата в мача на практика приключи в 35-ата мин. Тогава Кукоч се разписа със страхотен шут от над 25 метра, който вдигна публиката на „Армията" на крака.

След почивката ЦСКА не свали темпото и продължи да създава положения пред вратата на гостите. Карачанаков успя все пак да вкара още едно попадение, което бе правилно отменено заради засада. Жоаким пък профука чист шанс, останал сам срещу вратаря.

Четвърт час преди края и защитникът Тунчев видя името си на таблото. Маркиньос подаде хитро с пета към Кукоч отляво. Той центрира ниско, вратарят изби, но право в краката на Тунчев, който на 2 метра от празната врата нямаше как да сбърка.

Малко преди края Маркиньос оформи крайното 5:0 със страхотен фалцов удар от пряк свободен, като преди да влезе в мрежата, топката се удари в сглобката на гредата.

ЦСКА - МАРЕК 5:0 (СТАТИСТИКА И КОМЕНТАР)