Локомотов (Пловдив) се наложи с 2:1 над шампиона на България Левски в контролен мач, игран днес на стадиона на "смърфовете".

В състава на домакините личаха имената на повечето основни футболисти, докато Станимир Стоилов заложи предимно на млади и резервни играчи. Локомотив търси победа от първите минути на срещата и съвсем заслужено я постигнаха. Още в 5-ата Моралес вкара гол, кой обаче бе отменен от Ангел Бекяров заради засада. Три по-късно обаче Халими откри резултата, след като засече подаване на Ангел Йошев.

В ответната атака гостите можеха да изравнят, но удар на Джаейоба се озова право в ръцете на Стоян Колев. В 12-ата рожденикът Мартин Камбуров, който днес навършва 27 години, бе изведен сам срещу Митрев, но пропусна да удвои. Все пак в 25-ата нападателят се реабилитира за пропуска си, след като засече центриране на Даксон и от около 5 метра с глава не остави никакви шансове на младия вратар на "сините".

Второто полувреме беше равностойно, като и двата отбора пропуснаха по няколко изгодни положения за гол. Играта пък се накъса от честите смени, които предприемаха Ясен Петров и Станимир Стоилов. Все пак Левски намали резултата в 50-ата минута, но до повече в тази среща не успя да стигне. Лъчезар Балтанов получи пас отляво, нахлу диагонално в наказателното поле на Локо (Пд) и с плътен удар по земя реализира почетното попадение за своя тим.