Български съдии ще бъдат пратени на зимен лагер в Анталия след Нова година по време на паузата в първенството. В турския курорт реферите начело с №1 в ранглистата Станислав Тодоров ще могат да направят физическа подготовка при отлични условия и в същото време да свирят много приятелски мачове, вместо да тренират самостоятелно по родните си места.

В прекъсването на полусезона в Анталия ще се подготвят почти всички отбори от "А" група и близо 400 тима от целия свят. На ден там се играят десетки контроли, а съдийството редовно създава проблеми. Не достигат квалифицирани арбитри, често пълни аматьори надуват свирката и вбесяват футболистите с неадекватни отсъждания, стига се дори до сбивания и прекратени двубои.

В Анталия нашите рефери ще могат всеки ден да ръководят мачове, и то между силни отбори, включително и проверки с участието на представители от "А" група. Зимна подготовка в средиземноморския курорт планират и амбициозни тимове от "Б" група като "Дунав" и повечето елитни клубове у нас. Все още не са уточнени само плановете на "Славия" и "Пирин".

Ако се осъществи идеята съдиите да направят лагер в Анталия, за тях ще бъде изготвена специална програма с практически и методически обучения. Реферите ще бъдат настанени в отделен хотел. Търсят се варианти за финансирането на подготовката.