Лидерът в "А" група - ЦСКА очаквано надделя на "Българска армия" над единайсеторката на Локомотив (София), в срещата между двата тима от програмата на 9-ия кръг на шампионата.

"Армейците" спечелиха с 3:0, с попадения на Фелипе, Буш и Жоаким.

За съжаление на феновете на домакините, капитанът и лидер на отбора Валентин Илиев бе заменен принудително през второто полувреме на мача, което бе и единствената неприятна новина за състава днес.

"Червените" стартираха с едно от най-добрите си нови попълнения до момента на върха в атаката - Серджиу Буш. Жуан Фелипе, Сънди, Карачанаков и Тони Силва подпомагаха нападателя, в опитите му да разочарова бранителите на съперника.

Локомотив пък отново разчиташе на крилото Шехуди да води акциите на състава в предни позиции, поради отсъствието на изявен таран в "железничарските" редици.

При успех, колкото и изненадващ да изглеждаше той преди началото на двубоя, тимът от "Надежда" щеше затвърди добрите впечатления от началото на сезона и можеше да се изравни по точки с днешния си опонент. Това обаче така и не се случи.

Двубоят премина под диктовката на "червените", които определяха темпото на игра и налагаха своя ритъм и тактически подход.

Още в 9-ата минута Кукоч можеше да се разпише с бомбен шут от свободен удар, но топката не попадна във вратата.

В 35-ата минута дойде и първата по-дискусионна ситуация в срещата. Ранжелович получи кълбото в наказателното поле и стреля с глава, разписвайки се за 0:1. Реферът обаче сигнализира, че състезателят на Локо е нарушил правилата и е фаулирал Венци Василев, като повторенията по-скоро затвърдиха решението на арбитъра.

Това бе и последното любопитно положение за първите 45 минути.

Всичко по-интересно домакините запазиха за втората част, като само в рамките на 5 минути - между 52-ата и 57-ата те вече водеха с 2:0.

Първо Силва се включи на скорост и пусна топката към Фелипе, който вкара за 1:0, а малко след това Елтон сбърка в защита за Локо, което позволи на Буш да открадне кълбото и да го прати в мрежата за 6-ти път от началото на сезона, покачвайки на 2:0.

Крайното 3:0 оформи Жоаким, вписал името си в голмайсторската листа в даденото от съдията продължение.

Нова промяна в резултата не бе регистрирана и това означаваше поредни три точки в актива на лидера в класирането.

КОМЕНТАР ПО МИНУТИ И СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!