Литекс победи Етър с 3:1 в първата си контрола от предсезонната подготовка. Съперникът на "оранжевите" бе променен в последния момент, след като Спартак (Пл) се разпада.

Търновци откриха резултата още в 4-ата минута, когато Аврионов с удар с глава от десетина метра прати топката в горния десен ъгъл на вратата. Само 14 минути по-късно ловчанлии изравниха. Костадин Хазуров бе съборен в наказателното поле и Небойша Йеленкович реализира отсъдената дузпа.

В 30-ата минута Станислав Манолев центрира след самостоятелен рейд и Крум Бибишков с глава вкара за 2:1. До края на полувремето етърци имаха две възможности да изравнят, но Тодор Тодоров бе на мястото си. На полувремето Ферарио Спасов смени почти целия състав, като единствено бранителят Пламен Николов игра през цялото време.

На терена се появи и скандалният полузащитник Ивелин Попов, който бе пратен да тренира с юношите от Люпко Петрович. В 65-ата минута именно той започна атака, като намери Роберт Попов в наказателното поле. Македонецът центрира към Бето, който вкара топката във вратата на Етър за 3:1. До края на полувремето Ивелин Попов на два пъти можеше да се разпише, но силните му удари не попаднаха във вратата на "виолетовите".

След проверката от щаба на Литекс съобщиха, че пропада контролата със Стяуа, която бе предвидена за 14 юли.

ЛИТЕКС - ЕТЪР 3:1
0:1 Аврионов (4), 1:1 Йеленкович (18-д), 2:1 Бибишков (30), 3:1 Бето (65)

ЛИТЕКС: Т. Тодоров, Бандаловски, Трифонов, Пл. Николов, Скерлев, Манолев, Йеленкович, Родич, Томе, Бибишков, К. Хазуров
(Ил. Николов, Р. Попов, Желев, Берберович, Ив. Попов, Генчев, Бударен, Златинов, Том)

ЕТЪР: Рашков, Ангелов, К. Илиев, Цветанов, Бориславов, Дерменджиев, Генов, В. Илиев, Мавров, Аврионов, Станчев (Маджаров, Батеев, Съботинов, Караиванов, Стоянов, Карагитлиев)

Стадион: "Георги Бенковски", Тетевен
Съдия: Ивайло Петров