Миряна Лучич-Барони спря победния ход на Сесил Каратанчева на WTA турнира с награден фонд $250,000 в Квебек (Канада). В двубой от четвъртфиналите хърватката не даде дори сет на състезаващата се за Казахстан българка, надигравайки я със 7:5, 6:0.

"Тя играеше невероятно в първия сет, когато сервираше и удряше топката много добре. Никога не съм я виждала да играе толкова добре. След като спасих няколко шанса за пробив при 5-5, най-накрая успях да се отпусна и започнах да играя по-добре. Мисля, че в началото на мача често прибързвах с ударите си и просто трябваше да успокоя", коментира 32-годишната хърватка.

Благодарение на днешната си победа Лучич-Барони се класира за своя първи WTA полуфинал от 15 години насам, след като за последно се намираше в тази фаза на Уимбълдън през делечната 1999 г. "Тренирах много усилено през последния месец с новия ми треньор. Представих се страхотно на US Open и сега продължавам да играя добре и тук, което е добър знак за мен", добави опитната състезателка.

В опит да се класира за едва четвъртия си финал на ниво WTA Миряна ще се изправи срещу Юлия Гьоргес, която достигна до пълен обрат срещу Андреа Хлавачкова в двубой, в който изоставаше със сет и пробив във втория, но успя да се пребори за крайната победа след 2 часа и 45 минути игра.