Отборът на Лудогорец записа втория си успех на австрийска земя. Селекцията на Бруно Рибейро се наложи с минималното 1:0 над румънците от Университатя (Крайова). Единственото попадение бе отбелязано от новото попълнение Цветелин Чунчуков, който бе точен 13 минути преди края.

Резултатът можеше да има и различно изражение, ако Таер Файед Ал Баваб не бе пропуснал дузпа още през първата част.

Следващата проверка на „орлите" ще бъде в събота, когато техен опонент е носителят на Купата на Русия- Локомотив (Москва).

Горещото време затрудни сериозно и двата тима по време на първата част. От това най-много пострадаха зрителите, които видяха само няколко запомнящи се положения пред българската и румънската врата.

Футболистите на Университатя впечатлиха неприятно с доста твърдите си влизания, които имаха за цел да изплашат далеч по-техничните играчи на Лудогорец. Първото интересно положение в проверката дойде след половин час игра. Йордан Минев изведе сам срещу вратаря Марселиньо, който обаче изненадващо и за себе си стреля право в тялото на Бългърдян.

Най-значимото събитие за частта се случи в 33-ата минута. Хергеледжу се откъсна зад отбраната на Лудогорец, което принуди Милан Борян да го събори в собственото си наказателно поле. Реферът моментално отсъди дузпа, но тя бе пропиляна от екзотичния йордански нападател Таер Файед Ал Баваб.

Второто полувреме бе белязано единствено и само от дебютния гол на Цветелин Чунчуков. Младокът се появи като резерва на Кишада и с прекрасна солова акция успя да отбележи победното попадение. В 77-ата минута той се пребори с трима брнаители на Университатя и с диагонален шут прати топката под плонжа на вратаря.

До края румънските опоненти опитаха чрез центрирания да се доберат поне до равенството, но в крайна сметка се превърнаха в поредната жертва за родня ни шампион.

УНИВЕРСИТАТЯ (КРАЙОВА) - ЛУДОГОРЕЦ 0:1

0:1 Чунчуков (77')

УНВЕРСИТАТЯ КРАЙОВА: Бългръдян, Вътъйелу, Попов, Ахим, Ака, Матею, Бауаб, Балуца, Тирнакоп, Роча, Хергеледжу

ЛУДОГОРЕЦ: Милан Борян, Йордан Минев, Георги Терзиев, Козмин Моци, Витиня, Светослав Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Михаил Александров, Александър Василев, Жуниор Кишада