Мъжкият национален отбор на България не успя да опази Израел и загуби като домакин с 84:100 третия си мач от квалификациите за Евробаскет 2015. Това е третото поредно поражение на отбора ни в група В, като той продължава да е на последното четвърто място в класирането без успех до момента и на практика няма шанс за класиране на Европейското.

Следващия мач на баскетболистите на Георги Младенов е на 20-и август (сряда) като гост на Холандия.

Двубоят започна с доста висока резултатност за двата отбора, а играта вървеше кош за кош през първите 7-8 минути. В края на първия период обаче българите спряха да са ефективни в нападение и това доведе до серия от 11-3 в полза на гостите. На моменти през втората част разликата стана 13 точки, но до почивката България я намали на 8, отбелязва bgbasket.com.

Серия от 19-3 за начало на третия период обаче изстреля Израел напред, като разликата бързо стана по-голяма от 20 точки. Гостите продължаваха да бележат почти необезпокоявани, а колкото и да вкарваха, националите ни нямаше как да наваксат без защита. През четвъртия период темпото спадна, а израелците нямаха проблеми да поддържат голямата разлика, за да си тръгнат с победата.

Българите спечелиха борбата под коша, но извършиха повече грешки, а също така Израел вкара 37 опита от 52 за две точки за успеваемост 64%. Гостите си подадоха повече асистенции и извършиха по-малко нарушения.

За българите с 18 точки завърши Александър Везенков, 15 и 7 борби добави Христо Захариев, а с по 11 се отчетоха Асен Великов и Станимир Маринов.

За Израел Омри Каспи наниза 19 точки, а Ди'Ор Фишър добави 18 и 13 борби.