Отборът на ЦСКА завърши наравно в последната си контрола в Анталия, Турция. „Червените" направиха 1:1 румънския втородивизионен Отопени.

Гола отбеляза Йордан Юруков, който бе точен в 35-ата минута. В четвъртата минута на допълнителното време Дику от румънския отбор изравни.

Мачът започна с куриоз, след като съдиите, които трябваше да ръководят проверката, не се явиха и Еуген Трика се нае да бъде рефер на срещата. Той ръководи до 13-ата минута, когато истинските арбитри се появиха и поеха задълженията си.

В началото на срещата ЦСКА водеше играта и стигна до няколко опасни положения. Георги Илиев и Юруков на два пъти можеха да открият резултата до 10-ата минута.

В 12-ата минута Георги Илиев изпълни пряк свободен удар, но топката се отби от стената.

След първоначалния натиск “червените” се отпуснаха и играта се водеше предимно в центъра на терена.

В 35-ата минута Юруков проби отляво, шутира и откри резултата - 1:0 за ЦСКА.

След гола “армейците” изпуснаха да увеличат преднината си чрез Мишо Александров и Евгени Йорданов.   

През второто полувреме Пицурка на два пъти пропусна да се разпише, като вторият му пропуск бе когато стреля в аут от два метра.

В последните 20 минути на срещата двата отбора си размениха бързи контраатаки, но не успяха да си отбележат гол.

Това обаче се случи в последните секунди на продължението, когато Дику се реваншира за ударената малко преди това греда и след груба грешка в защитата на ЦСКА изравни за 1:1. Съставът на Пламен Марков завърши престоя си в Анталия без загуба. Отборът изигра 7 контроли, от които спечели 4, а три завърши наравно.

"Завършихме контролите в Анталия без загуба, но все още е рано за някакви генерални изводи. Недопустимо е отбор като ЦСКА да допусне изравняване срещу румънски тим по такъв наивен начин в продължението на мача", заяви старши треньорът на ЦСКА Пламен Марков след контролата с Отопени.

"Все още не съм решил за Евгени Йорданов. Той не е в тази форма, в която искам да го виждам. Почти сигурно е, че лидерът в атака през пролетта ще бъде Гийом Да Заади. Проблемите на Стойко Сакалиев са същите и той все още не може да навлезе в добра форма. Все пак ми стана ясно на кои играчи мога да разчитам за титулярния състав и кои ще останат извън него", завърши Марков.

Стартовият състав на ЦСКА

Ив. Петров, Бранеков, Котев, Иванов, Силва, Г. Илиев, Чипев, Александров, Пицурка, Юруков и Е. Йорданов.