Българските състезатели по сумо ще започнат подготовка на 8 февруари (понеделник). Те ще проведат лагер, на който ще тренират за предстоящото републиканско първенство. То стартира на 6 март и ще се проведе в София. Надпревара ще определи отбора за европейското в Полша.

Един от най-добрите ни сумисти - Добромир Дерменджиев не крие сериозните си амбиции. Додо се цели в злато от републиканското и място в челната тройка на европейското.

От четири години Дерменджиев се бори за отбора на "Титан", в който е и трикратният европейски шампион Николай Николов. Отскоро към тима се присъедини и Иван Благоев.

Дерменджиев започва да тренира в родния си Ямбол при Иван Караджов, а след това кариерата му преминава през ЦСКА, където го подготвят треньорите Росен Русев и Рашо Макавеев.

Успехите му в сумото датират от 2007- а година, когато завоюва второ място на държавния шампионат и участва на европейското първенство в Будапеща. Носител е на два бронзови медала от републиканските през 2012- а и 2013- а година, а през следващата година грабва среброто.