Мениджърът на Арсенал-Арсен Венгер даде традиционната си пресконференция преди осминафиналния мач реванш срещу Барселона от Шампионската лига. Французинът е на мнение, че неговите възпитаници ще демонстрират атакуващ футбол. Венгер изисква добра игра и от своята отбрана, която ще трябва да следи за действията на атомното трио- Меси, Неймар и Суарес. Специалистът направи и кратък анализ на настоящия сезон на „топчиите", който от мнозина бива определен за провал.

"Ние сме в позиция, в която няма нужда да смятаме. Знаем, че трябва да нападаме и да вкарваме голове, сподели Венгер. - Подходът ни в първия мач не беше грешен, но загубихме баланса си и бяхме наказани. Печелили сме навсякъде в Европа освен на "Камп Ноу". Играчите са готови да за силно представяне."

"Магьосниците от Барселона ще изискват добро представяне в защита от наша страна", заяви на наставника по повод опазването на Меси, Суарес и Неймар.

"Минахме през разочароващ период и е важно да останем спокойни и силни. Ако изиграем добър мач утре, това ще ни помогне за остатъка от сезона. Борим се за трофеи, но в момента не сме фаворити да постигнем това през този сезон. Независимо колко е голямо предизвикателството, първенството е доста отворено, независимо от това, което хората мислят, а в Шампионската лига имаме много малки шансове", сподели френският специалист, който отговори и на спекулациите за бъдещето си: "По-мотивиран съм от деня, в който пристигнах. Не поставям под съмнение моята отдаденост на Арсенал, тя е 100%. Отделям повече време на клуба, отколкото в началото на кариерата ми тук".