Екипажът на Булбет Рали Тийм запази шестата си позиция след края на втория състезателен ден на рали Франция. Тодор Славов и Петър Сивов имаха тежки изпитания през днешния ден, но успяха да завършат трудните 8 скоростни отсечки.

Още в първия етап за деня, автомобилът на българите загасна и те загубиха ценни секунди. В следващите скоростни отсечки обаче, те наложиха силно темпо и въпреки проливния дъжд успяха да се изкачат до петата позиция.

В следобните етапи двамата отново имаха проблем със своето Рено, което загасна наново. Въпреки това, екипажът на Булбет Рали Тийм натрупа ценна преднина пред шестия в класирането Аарон Буркарт (Германия, Сузуки Суифт С1600). При второто преминаване на най-дългия и труден етап в състезанието (35-километровия "Пеи д'Ормон") Славов загуби близо 3 минути.

"Стана в един изключително кален участък. Състезател пред нас бе катастрофирал и публиката беше слязла на пътя да ни предупреди. Намалихме, дори почти спряхме, но колата се хлъзна и едното от колелетата попадна в канавката. Публиката ни помогна, но загубихме ценно време. Отсечките са много тежки, цялата кола е в кал, дори не се виждат спонсорските лепенки" - коментира в последния сервиз пилотът на Булбет Рали Тийм.

В последният етап Аарон Буркарт се възползва от по-силния си автомобил и успя да мине пред българския екипаж. Разликата преди утрешните четири скоростни отсечки обаче е нищожна - 2,1 секунди.

В третия ден на рали Франция състезателите ще преминат през четири скоростни етапа. Две от отсечките ще се проведат в родния град на шесткратния световен шампион Себастиен Льоб, който има шанс да триумфира със седмата си титла на родна земя.

Финалът на рали Франция 2010, единадесети кръг от Световния рали шампионат, се очаква да бъде в ранния следобяд в Страсбург.