Американката Серина Уилямс е новата Олимпийска шампионка в турнира по тенис на сингъл. На финала на надпреварата 30-годишната Уилямс се наложи с категоричното 6:0, 6:1 над Мария Шарапова (Русия).

Срещата между двете продължи малко повече от час и както ясно показва резултатът мина изцяло под диктовката на тъмнокожата състезателка.

Трябваше да се изиграят цели 10 гейма, за да успее Шарапова да вземе първия си гейм за 3:1 във втория сет. Това очаквано предизвика въодушевление по трибуните, като на всичкото отгоре Маша имаше и точка за връщане на пробива. Това обаче така и не се случи и Серина Уилямс взе и последните 3 гейма в двубоя, като по този начин подпечата златния си медал.

Именно злато на сингъл на Олимпийски игри бе последният липсващ значим трофей във витрината на американката. Само преди няколко седмици по-малката от сестрите Уилямс спечели за 5-ти път Уимбълдън, което бе неин 14-ти триумф в турнир от Големия шлем.

Шарапова пък продължава черната серия срещу Серина Уилямс. Рускинята не е побеждавала съперничката си от 8 години насам, като общия баланс между двете вече е 2:9 победи.

По-рано днес Виктория Азаренка (Беларус) се поздрави с бронз, след като в "малкия финал" надви с 2:0 сета Мария Кириленко (Русия).