Наставникът на Байерн (Мюнхен) - Хосеп Гуардиола бе доста изчерпателен на пресконференцията си преди реванша с Порто от 1/4-финалите на Шампионската лига.

Пеп сподели, че всичко останало, освен требъл за баварците, ще бъде отчетено от него за провал на сезона.

Испанецът е оптимист за шансовете на своя тим като за пореден път похвали своите футболисти. Освен това бившият наставник на Барселона обяви, че при всички положения ще остане треньор на Байерн и през следващата година.

"Трябва да създадем голови шансове, но и да позволим по-малко възможности на съперника. Ще видим какво ще стане. Напълно съм уверен в моя отбор, ще се пробваме", сподели Гуардиола.

"Научих много в последните седмици. Липсва ни само още една стъпка до финала за Купата на Германия, в шампионата също ни остава само една стъпка. Ако в неделя победим Херта, отново ще сме шампиони. И това ми харесва, когато гледам колко много проблеми имаме".

"Много съм доволен да бъда треньор на тези играчи. Убеден съм, че утре моите играчи ще използват своите шансове. Знам в кой клуб съм. Знам, че не е достатъчно да бъдеш шампион и носител на Купата. Само требълът е достатъчен в клубове като Реал, Барселона или Байерн. Но съм много горд, радвам се да бъда тук, с тези играчи".