Литекс и Локо (Сф) не успяха да се победят в мач от плейофната фаза на първата шестица. „Оранжевите" и „железничарите" направиха 0:0 на стадиона в Ловеч и по този начин направиха услуга на лидера Лудогорец.

Както е известно, тимът на Димитър Васев има теоретични шансове за титла. Днес разградчани пък победиха Ботев с 3:1 и по този начин се откъснаха на седем точки пред Локо (Сф).

Мачът в Ловеч не предложи много футболни зрелища, а двата тима повече мислеха как да не допуснат гол, отколкото как да вкарат такъв. Първото полувреме тотално приспа феновете като в него не се случи почти нищо. През втората част играта малко живна.

Мачът започна равностойно и без голови положения. В 24-ата минута  Румен Трифонов центрита от корнер, а Ранджелович бе оставен да стреля непокрит от 7-8 метра, но Винисиус беше на мястото си и с плонж успя да избие. Четири минути преди края на полувремето Шехуди от остър ъгъл стреля много силно, но неточно.

През втората част двата отбора вдигнаха темпото, но така и не успяваха да вкарат. В 55-ата минута Том се измъкна и веднага отправи много добро центриране към далечната греда, където Божиков изпревари Романов, за да изчисти в корнер.

Три минути по-късно Владислав Романов се измъкна на скорост и пусна успоредно за връхлищатия в другия край Том, който стреля, но Васил Божиков притича и изби от голлинията.

След този мач Локо (Сф) има 51 точки, заемайки 2-ата позиция, а третият Литекс е с три пункта по-малко.

КОМЕНТАР НА ЛИТЕКС - ЛОКО (СФ)