Напоследък най-добрият български тенисист Григор Димитров разочарова с изявите си на корта, а сега от негово решение недоволства капитана на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев.

Григор Димитров игра за България срещу Люксембург единствено заради Олимпиадата в Рио, категоричен бе капитанът на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев. Бившият тенисист не скри разочарованието си от факта, че първата ни ракета не взе участие в историческия плейофен двубой за влизане в Първа група на турнира срещу Унгария, загубен от нашите с 2:3.

Както е известно, Димитров вече изпълни изискванията на Световната тенис федерация, като изигра необходимия брой мачове за националния отбор, който се изисква, за да си подсигури участието в Бразилия догодина.

"Когато започнахме кампанията си през март, всички бяхме обединени във всеки един момент. Постигнахме няколко убедителни победи срещу Латвия и Люксембург и заслужено стигнахме дотук. За съжаление обаче, в най-важния и исторически за България мач Григор Димитров не бе с нас. Видяхте, че си взехме мача на двойки. Ако той бе участвал на сингъл, със сигурност щяхме да влезем в Първа група. Не разбирам решението му, момчетата в отбора - също. Въпреки поражението, им благодаря за усилията. Продължаваме да се борим", разочарован от решението на Димитров бе Енев.

"До последно вярвах, че Григор ще дойде и ще играе за Купа "Дейвис". Разбрах за неговото решение непосредствено преди сблъсъка с Унгария - на 4 или 5 септември. Според мен той трябваше да дойде заради хората. Не може да се прави сравнение с Бербатов или други наши спортисти. Всички в България го обичат. Представете си каква емоция щяха да изпитат малките деца, бъдещите тенисисти, ако го бяха видели на живо в игра", допълни още капитанът на България пред "БНТ".