Един от основните играчи на ЦСКА този сезон - Милен Кикарин, даде интервю за Topsport.bg след днешното тренировъчно занимание на "червените". Защитникът коментира ситуацията в клуба от Борисовата градина.

Кикарин е юноша на "армейците", но след като не получава шанс да заиграе за представителния отбор на ЦСКА кариерата му преминава последователно през Академик (София), Витоша (Бистрица) и Любимец.

Милене, ти си юноша на ЦСКА, но кариерата ти преминава през три други отбора преди да облечеш фланелката на представителния тим на "червените". Разкажи малко повече за това.
- Да, така е. След като приключих с юношеския футбол натрупах опит в "Б" и "А" група. Изиграх доста мачове и това бе полезно за мен.

Какво научи от престоя си в бившите ти отбори?
- Научих какво трябва да правя и каво не трябва (смее се).

Как се стигна до привличането ти в ЦСКА?
- Обади ми се старши-треньорът Христо Янев и ме покани. Приех веднага, без да мисля. Винаги съм мечтал да заиграя за ЦСКА и предложението бе сбъдната мечта.

Не те ли разколеба фактът, че ЦСКА ще играе във "В" група?
- Не, нито за момент. Това е ЦСКА и няма значение в коя група играе. На ЦСКА не се отказва.

През ЦСКА минаха редица чужденци. Трябваше ли тимът да бъде пратен в третия ешалон на българския футбол за да се прибегне до млади български играчи?
- Не мисля, че футболистите, които сме сега в ЦСКА отстъпваме на чужденците, които минаха през "Армията". Мога да кажа само това...

Започнахте силно сезона във "В" група. Каква е целта, която сте си поставили?
- Искаме да постигнем само победи до края и вярвам, че можем да го направим. Колективът е страхотен и с всеки изминал ден се сработваме все по-добре.

В другата надпревара, в която участвате - турнирът за Купата на България до къде се простират възможностите те ви?
- Мечтаем за отличието и се надяваме да стигнем възможно най-далеч.

Да, но във вчерашния мач със Септември (София) срещнахте сериозни трудностии можеше дори да се стигне до отпадане. Имаше ли "конско" от Христо Янев на днешната тренировка?
- Това са неща от кухнята, които не желая да издавам. Каквото ни е казал Христо Янев си остава в отбора.

Какво би искал да кажеш на феновете?
- Благодаря им за страхотната подкрепа. Те са най-добрите. Надявам се да продължават да бъдат с нас, нуждаем се от тях.

ПЪЛНОТО ИНТЕРВЮ С МИЛЕН КИКАРИН ВИЖТЕ В ПРИКАЧЕНОТО ВИДЕО