Треньорът на Черно море- Георги Иванов за пореден път показа кой командва на „Тича", въпреки че през лятото той ще се върне в любимия си Левски, съобщава „7 дни спорт".

След мача с Литекс той лично е наложил глоба на крилото Стенли Окоро. Причина за гнева на Иванов е фактът, че при смяната си в 36-ата минута нигериецът съблече фланелката си и демонстративно я хвърли на пистата. Заради тази необмислена реакция Окоро скоро няма да види терен. Наставникът уточни, че е сменил нигериеца срещу Литекс, тъй като не е изпълнил тактическите указания, които му е дал преди мача.

Бившият футболист и треньор на Черно море - Иван Василев, също осъди постъпката на крилото.

„От 10-годишен съм свързан с Черно море, но за първи път виждам играч да поругае тази свещена фланелка. Това е недопустимо и обидно за най-стария клуб в България. Още по-лошо е, че фланелката остана в калта, а Окоро седна на пейката. Ако аз бях треньор, щях да го изпратя директно в съблекалнята, а след това да го натоваря на първия самолет за родината му, където да упражнява далеч по-приятни дейности. Мисля, че срещу Литекс Окоро изигра последния си мач за нашия клуб. Повече той няма място в него. На същото мнение са и мои бивши съотборници, както и няколко поколения ветерани, които са възмутени и унизени от грозната постъпка на чернокожото момче", заяви 75-годишният Василев пред „7 дни спорт".

Според „Меридиан мач", Окоро ще се върне в испанския Алмерия след края на сезона.

Нигериецът играе в Черно море като преотстъпен до края на сезона, а в договора му има и фиксирана клауза за откупуване от 300 000 евро. Високата сума със сигурност спира варненци от подобен трансфер, а Стенли Окоро явно и сам е усетил, че си тръгва, за да си позволи такава волност.

Това е второто наказание на футболист, което Георги Иванов налага в последните две седмици. След двубоя с Лудогорец той прати защитника Живко Атанасов да тренира с юношите заради непрофесионалното му отношение.