Футболната легенда Христо Стоичков изпрати баща си Стоичко Стоичков в последния му път. Той поведе траурното шествие към гробищата в пловдивското село Ясно поле заедно с брат си Цанко и сестра си Петя. Майка им Пенка вървеше след тях, прикрепяна от близки.

Съпругата на Камата - Мариана, и двете му дъщери Михаела (Мика) и Христина не успяха да пристигнат от Маями.

"Да живееш за другите, да си жертвоготовен, да се раздаваш от цялото си сърце и да знаеш, че си изпълнил житейската си мисия - тогава си сигурен, че си живял пълноценно и си оставил следи след себе си, та даже легенда! Това трябва да бъде нашият попътен вятър, докато дишаме! Това бе и на дядо. Почивай в мир!"

Тези думи написа във фейсбук Мика Стоичкова от Америка. Над 200 души се събраха в Ясно поле на погребението на Стоичко Стоичков. Сред тях бяха кумът на Камата - Атанас Узунов, бившият шеф на НСО ген. Димитър Димитров, приятели на Христо от ловната дружинка в Етрополе, в която той членува, както и негови съотборници от футболния отбор "Хеброс" в Харманли.

Кумецът на Христо - Венцислав Рангелов, главен мениджър на националния полицейски отбор по футбол, предаде на медиите молбата му да не се правят снимки от погребението.

"Ицо преживява тежко смъртта на баща си. Заведе го при най-големите светила в медицината в Истанбул, но и там не можаха да помогнат. Ракът на панкреаса е бил в напреднал стадий", разказаха съседи на Стоичкови.