Полузащитникът на Барселона-Серхио Бускетс заяви, че бъдещето му е свързано с каталунския клуб.  Халфът е обект на интерес от страна на ПСЖ и китайски тимове. Милионите обаче не вълнуват Буси, който допълни, че единствените хора, притежаващи силата да променят неговото решение са жена му и любимия треньор-Пеп Гуардиола.

"Вече казах, че само двама души могат да ме накарат на променя решението си да не напускам Барселона. На първо място, това е жена ми. Но тя е щастлива тук, така че едва ли ще имам проблеми в личен план".

"В спортен план това се явява Гуардиола. Дължа му много и за мен ще бъде огромна чест отново да играя под негово ръководство. Но той е наясно, че моят клуб е Барселона, в същото време това е и неговият клуб. Знае, че това е най-доброто място за мен и не мисля, че ще ме помоли да напусна", заяви Бускетс пред ESPN.

"Надявам се, когато завършва кариерата си, да остана в историята като невероятен отборен играч, който е постигнал големи успехи и е спечелил много титли. Искам да се присъединя към играчите, които са станали легенди", добави 27-годишният халф.