Любослав Пе­нев не е дал своя отчет пред Изпъл­кома на БФС заради „острите езици" на някои от шефовете на родния футбол, научи „Меридиан Мач".

По принцип се очакваше нацио­налният селекцио­нер да присъства на сбирката, състояла се във вторник, като очи в очи с членове­те на Изпълкома да коментират пробле­мите в тима, както и да се опитат да на­мерят решението им. Няколко дни по-рано обаче Ел Голеадор се е видял с президента на БФС Борислав Михайлов, като селекцио­нерът е пожелал да даде отчета си пред него, защото на заседанието на Изпъл­кома може да бъде горещо и да се стиг­не до неприятни размени на приказ­ки.

Не е тайна, че дос­та от членовете на футболното ни по­литбюро не искаха Любо да остава на­чело на България след загубите от Хърватска и Норве­гия. И най-големият проблем не са толкова пораженията, колкото трагичната игра на нашите. Най-критични към Пенев са президен­тът на Славия Вен­цеслав Стефанов, който обаче не при­съства на заседание­то, както и Йордан Лечков, Кирил Домусчиев и Емил Костадинов.

Във вторник Любо Пенев получи втори и последен шанс, като Борислав Ми­хайлов заяви, че ня­кой трябва да носи отговорност за ре­зултатите на нацио­налния тим.