Левски и Локомотив (Сф) отново направиха много оспорван мач. „Сините" този път спечелиха с 3:1 първия полуфинал за Купата. За разлика от двубоя за първенство преди няколко дни, сега спорни съдийски отсъждания почти нямаше и зрителите успяха да се насладят на един интересен мач, особено във втората му половина.

През първото полувреме, интересните моменти на практика липсваха. Силва имаше два добри положения, но при първото далечния му удар мина встрани от вратата. При второто пък португалецът не успя да уцели вратата след удар с глава от няколко метра.

След почивката картината на терена коренно се промени, особено когато играчите на Локомотив отпаднаха физически след 60-ата минута.

В тези минути блесна Гари Родригес. Холандецът откри в 64-ата след като влезе на скорост в пеналта, получи пас от Мюлдер и матира Митрев. Попадението сякаш даде криле на „сините", които заредиха опасни атаки към вратата на гостите.

Най-красивият момент в мача дойде четвърт час преди края. Родригес отново овладя и напредна подаде към Йовов точно на дъгата, който му върна с пета и холандецът с много техничен фалцов удар покачи на 2:0.

Локомотив се опита да отвърне на удара и се отвори. Орлин Старокин пък сякаш реши да направи реванша интересен, оставяйки Костадинов да центрира необезпокояван, искайки засада от лайнсмена. Такава нямаше, а Димитър Илиев засече безпроблемно с глава подаването за 2:1.

Секунди преди този гол Силва можеше да реши всичко, след като остана очи в очи с Митрев, но не успя да го преодолее.

Локомотивци не се радваха дълго на гола си - най-много минута-две. В на практика ответната атака Мюлдер центрира, Стефан Велев бе забравен от отбраната на „железничарите" и с глава успя да вкара трети гол за своя тим.

До края Локомотив се опита да стигне до второ попадение, но гостите успяха да стигнат само до няколко разбърквания пред наказателното поле на Левски.

Реваншът, който ще бъде на стадиона в квартал „Надежда" е само след седмица.

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (СФ) 3:1