Литекс обърка сериозно сметките на Лудогорец. Ловчанлии победиха шампионите с 1:0 в много нервен мач на „Градският стадион" в Града на люляците. Възпитаниците на Краси Балъков удариха разградчани в края на двубоя чрез Данило Асприля. По този начин Лудогорец може да изостане на 6 точки от първия ЦСКА, при положение, че утре „червените" победят Локо (Сф).

Двубоят в Ловеч предложи много зрелишни моменти, а домакините затрудниха максимално „зелените". Проблемите им дойдоха след изгонването на Козмин Моци, който си изкара два много глупави жълти картони, но още по-глупава бе реакцията му, започвайки да показва средни пръсти към публиката на Литекс.

Срещата започна равностойно. Шампионите понесоха удар още в първите минути след като Вандерсон, който попадна в стартовия състав в последния монет, получи контузия и бе заменен принудително от Абало.Играта се развиваше предимно в центъра на терена и липсваха сериозни положения пред двете врати. В 37-ата минута Моци си изкара изключително глупав втори жълт картон след като игра с топката след спряна игра.

Румънецът побесня и в яда си започна да псува по съдията и да размята средни пръсти към публиката. Героят на Лудогорец от мача със Стяуа седна на резервната скамейка на тима си, въпреки че нямаше право на това, но четвъртият съдия го изведе принудително до тунела.
Литекс владееше инициативата през цялото второ полувреме.

Играчите на Краси Балъков създадоха доста чисти положения пред вратата на Стоянов, но така и не успяваха да вкарат. В 51-ата минута Асприля подаде отлично към Ангелов, който стреля много близо край вратата . Седем минути по-късно Асприля центрира към Божиков той стреля с глава, но топката мина на сантиметри от гредата .

В 71-ата минута и Литекс остана с човек по-малко след като Малинов получи втори жълт картон заради грубо нарушение срещу Абало Пет минути по-късно Литекс успя да открие. Данило Асприля получи извеждащ пас в дълбочина от Регула, изскочи сам срещу Стоянов и стреля диагонално за 1:0.

Секунди след попадението от трибуните полетя бомбичка към бившия играч на Литекс и настоящ на Лудогорец Алекс Барт. Французинът за щастие не пострада и продължи мача.

След този мач Литекс е на 3-ото място с 35 точки, а Лудогорец е втори с 41 пункта.

КОМЕНТАР НА ЛИТЕКС - ЛУДОГОРЕЦ!