Феновете на Локомотив Пловдив със сигурност се вълнуват какво се случи днес следобед на Лаута. PlovdivDerby.com съобщи какво се случи на стадиона по минути:

14:30: На Лаута се появи Христо Колев - Бащата, който до момента отсъстваше, тъй като последните дни бе в София, за да изкара лиценз А. Колев прекъсна лекциите, за да се опита да убеди футболистите лично, за да спрат бойкота.

15:00 На стадиона започнаха да пристигат футболистите на смърфовете. Мартин Камбуров бе сред първите. Последни в 15:59 пристигнаха Бурабия и Ласиман.

15:30 Футболистите водени от Камбуров влезнаха, за да разговарят с треньорите. По това време пред фенмагазина на Лаута започнаха да се събират фенове.

15:45: Около 50-60 привърженици на Локомотив дойдоха пред централния вход на стадион Локомотив с желанието да разговарят с играчите. Деан Колев и Велин Терзиев разговаряха с тях и стана ясно, че излязлият в някои медии призив на ръководството феновете да се съберат на стадиона, не е направен от ръководители на Локомотив. Въпреки това феновете поискаха да говорят с привържениците.

16:45: След като един час феновете чакаха футболистите да излезнат и да разговарят с тях, но това не се случи, привържениците влезнаха в пред съблекалнята на играчите, където повече от 40 минути разговаряха с футболистите.

17:30: Феновете излезнаха и заявиха, че мач със сърбите в събота ще има, но това не значи, че бойкота спира.

17:35: Представител на феновете говори пред журналистите и хвърли повече яснота

17:40: Христо Бонев напусна Лаута без да говори пред медиите.

17:41: Камбуров напусна Лаута във видимо лошо настроение.

17:46: Футболистите един по един започнаха да напускат стадиона и да се прибират по домовете си.