Собственикът на Левски - Тодор Батков категорично отрече информациите, че Делян Пеевски има общо с Левски.

„Да пожелаем успех на Отбора на народа за новото първенство. В това число платихме и заплати без никакво забавяне. Това е добра новина".

"Има една статия в "Капитал", където се твърди, че аз не съм собственик на 90% от акциите на Левски. Аз съм известен с това, че не лъжа. От акциите 90% са мои и на едно мое дружество. От вземанията които са на стойност 28 милиона, 9 милиона са на мое дружество, а останалите пак на мен като физиеско лице. В момента има процедура за капитализиране на вземанията. Предстои вещи лица да направят оценка и през септември ще има Общо събрание, където капиталът ще бъде увеличен до 28 милиона. И Тодор Батков ще има 68%, 0,1% ще бъдат акциите на досегашните физически лица. Има и кипърско дружество, което също е мое. То също ще има акции", поясни Батков, цитиран от "Дарик".

„Действително през миналата година говорих с Цветан Василев, като ние имаме договор за заем, аз не отричам, че му дължа пари. На база на този заем 500 хиляди бяха предоставени на мен, а аз ги предадох на Левски. Познавам Пеевски, кипърското дружество е мое, даже сега се активизирах и поисках удостоверение, което да покаже, че аз съм собственик", каза още Батков.

„Не искам да давам оценки на никого, но опити за удари в навечерието на първенството след един не много успешен сезон, завършил по много емоционален начин, очевидно е, че някой пречи на Левски".

„Изненадващо за мен е, че една светла личност, получила много блага, се свързва с Левски, личност, която не е направил една благородна кауза, човек опропастил много бизнеси. Пеевски си е Пеевски, но аз съм Тодор Батков", продължи Батков, който допълни: „Аз не се имам за светец, но Левски е свят".