Селекционерът на Япония Алберто Дзакерони бе разочарован от загубата с 0:2 от България. 

"Този мач беше един тест за нас преди следващите мачове в Световните квалификации срещу Австралия и срещу Ирак и ние сме разочаровани от факта, че не дадохме на феновете, каквото искаха. Те ни подкрепяха за едно добро представяне, но ние не им го осигурихме", заяви италианският специалист.

"Важното днес е, че това е само контрола. Но така или иначе, ние трябваше да намерим нашия ритъм на игра. Сега трябва бързо да коригираме някои проблеми в отбора", каза още Дзакерони, цитиран от японската агенция Киодо. 

Медията отбелязва, че "България е демонстрирала солидно представяне след ранния гол на Манолев".

Под дъжда вратарят-ветеран Ейджи Кавашима не реагирал както трябва за 0:1, а след това с върха на пръстите си спасил втори гол при ударите на Йордан Минев и Владимир Гаджев. Дзакерони стартирал преди почивката със схемата 3-4-3, което обаче не излязло успешен експеримент. През второто полувреме японците се върнали към 4-2-3-1 с включването на петима нови играчи от пейката. 

"Истинско разочарование за нас е, че загубихме, заяви капитанът Хасебе, който си вкара автогол в 70-ата минута. Сега трябва да се презаредим с нова енергия и в следващите дни до мача с Австралия да отстраним грешките. Да, аз си вкарах автогол, но мисля, че всички трябва да работим върху статичните положения. 

"През първото полувреме създадохме някои добри възможности за гол, но в крайна сметка губим от България и това е разочароващо. Не е като да не сме атакували, но каква полза, когато не успяваме да реализираме", сподели пък вратарят Ейджи Каваджима.