Световният шампион Люис Хамилтън остана доволен от първото си място в квалификациите преди Гран при на Монако.

Британецът спечели за първи път полпозишъна за тази надпревара и определи постижението си като много специално. Той бе категоричен, че е бил решен да не допусне каквото и да е му попречи днес в квалификацията.

„Мисля за всички предишни години, за пречките, за моментите, когато не съм бил достатъчно добър и какво ли не друго... Мисля за 2006 г. в GP2 - тогава за последно стартирах от полпозишън тук, така че денят е наистина специален. Сесията не бе от най-лесните, тъй като много неща могат да попречат на ритъма ти. Точно това и се случи - нямах достатъчно добър ритъм до последните няколко обиколки.

Имахме някои проблеми с гумите, крилото и трафика, така че не бе леко. И това прави полпозишъна още по-специален. По принцип очакваш хубав резултат, ако туровете ти вървят както трябва, но при нас се случиха и лоши обиколки - тези от Q1 и Q2 не бяха достатъчно добри и съм доволен, че накрая всичко се нареди", сподели Хамилтън.

Колкото и радостен да бе от първата си позиция, англичанинът каза, че работата му не е свършена дори наполовина, тъй като състезанието е дълго и ще е изтощително както от физическа, така и от психологически гледна точка.