Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че през целия сезон е вярвал, че играчите му могат да се класират в четворката и да участват в Шампионската лига наесен.

Точно това се случи в неделя, след като „топчиите" се наложиха с 1:0 като гост над Нюкасъл и си гарантираха четвъртото място. За да играят в Шампионската лига, момчетата на Венгер ще трябва да преминат през един плейофен кръг в Европа.

„Горд съм от характера и духа, който отборът показа. Още повече след всичко, с което трябваше да се справяме през сезона", коментира Венгер след успеха над Нюкасъл.

„Играчите са специални. Много пъти им казвах, че трябва да го покажат. През последните два месеца футболистите ми се представиха отлично. Много съм горд, защото в един момент от сезона бяхме доста зад Тотнъм, но дори и след загубата (на „Уайт Харт Лейн") вярвах, че ще можем да завършим пред тях. Събрахме 73 точки, което е с 3 повече от миналия сезон.

През живота ми съм тренирал много добри футболисти, но сегашните, с които работя в Арсенал, са една от най-добрите групи", каза Венгер.

Французинът изрази надеждите си, че догодина Арсенал ще се бори за титлата в Англия. „Постоянството е най-трудното нещо във футбола. Надявам се, че през следващата година ще покажем точно това и ще се борим за титлата".

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА СЕЗОН 2012/13