Руският фигурист Алексей Тихонов смята, че Албена Денкова и Максим Стависки са най-добрата танцова двойка в света, като са показали това и на Европейското първенство във Варшава, въпреки че останаха трети.

Тихонов и партньорката му в спортните двойки Мария Петрова са в България за участие в шоуто "Ледена SIMпатия".

Спектакълът е в неделя вечер от 19 часа в Зимния дворец на спорта. Освен световните шампиони Денкова и Стависки и руснаците Петрова и Тихонов любителите на фигурното пързаляне ще имат шанса да се насладят и на изпълненията на италианската двойка Федерика Файла и Масимо Скали, френските фигуристи Лоран Тобел и Станик Жанет, както и на укаринските акробати върху лед Валерий Митник и Виктория Тишлер.

Специален гост на спектакъла е виртуозният цигулар Васко Василев.

"Да станеш световен шампион във фигурното пързаляне, състезавайки са за Русия, е много трудно. Като състезател на България обаче е истинско чудо. Албена и Максим са най-добрата танцова двойка в света.

Приехме поканата им да дойдем в България с удоволствие", заяви на пресконференцията преди шоуто Тихонов (на малката снимка).

"Всички фигуристи, които пристигнаха за участие в шоуто са добри наши приятели от дълги години. С удоволствие приеха поканата ни. За нас е чест, че точно тези хора ще участват в първото ни шоу", каза Албена Денкова, отговаряйки на въпрос на "Топспорт" защо точно тези фигуристи са поканили.

Италианецът Масимо Скали обеща да повтори изпълнението си с падането на глава, което направи на Европейското първенство във Варшава.

"Разбрах от Албена, че с това "изпълнение" съм станал популярен в България. Ще го направя пак специално за българските ми почитатели", заяви Скали.

"Абсолютно щастие е за мен да съм до тези герои. Албена и Максим имат страхотни идеи за бъдещи шоута и се надявам да успеят", заяви цигуларят Васко Василев.