Торино се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Италия. "Биковете" разбиха с 4:1 втородивизионния Чезена на свой терен и са сред най-добрите 16 в надпреварата.

Домакините не оставиха много на случайността и не подцениха двубоя. Те бяха с голяма част от основните си футболисти, а за тях не представляваше проблем да се справят с нискоразредния опонент.

На практика всичко в този мач приключи още след първия четвърт час. Тогава резултатът вече беше 2:0, след като Алесандро Гадзи откри още в 3-та минута, а десет след това Емилиано Морети удвои преднината на тима си и интригата просто умря.

При този резултат дойде и почивката, а малко след нея беше оформена и класиката. В 51-та минута Макси Лопес вкара за 3:0, а малко по-късно беше заменен, за да не хаби повече сили преди битките от Серия "А".

Гостите от Чезена отбелязаха почетния си гол в 68-та минута чрез Емануел Кашоне, но преднината от три гола на Торино беше възстановена от Марко Бенаси в 84-та минута и при това 4:1 дойде и последният съдийски сигнал в двубоя.

Освен Торо, на осминафиналите място вече намери и тимът на Специя, който тресна с 2:0 Салернитана. Отдавна на тази фаза са тимовете, които завършиха в Топ 8 на Серия "А" през миналия сезон.