Отборът на Байерн (Мюнхен) отпразнува  по най-добрия начин своята 115-годишнина. Възпитаниците на Пеп Гуардиола имаха известни трудности, но все пак постигнаха изразителна победа над Кьолн с 4:1. Точни за успеха на домакините бяха Швайнщайгер, Рибери, Левандосвки и Ариен Робен, който отбеляза своя 17-ти гол от началото на сезона. Почетното попадение за „козлите" бе дело на Антъни Уджа.

Купонът на „Алианц Арена" започна далеч преди първия съдийски сигнал на Даниел Зибер. Баварският колос празнуваше 115-години от своето създаване, което бе почетено с много музика и страхотна хореография от феновете.

Момчетата на Пеп Гуардиола се нуждаеха само от 180 секунди, за да поведат в резултата. Ариен Робен центрира акуратно от ъглов удар. Най-съобразителен в съперниковото наказателно поле бе Бастиан Швайнщайгер, който с глава направи 1:0.

Не бе изминала и 10-ата минута, когато шампионите удвоиха своята преднина. Хорн спаси в ситуация „едно в едно" срещу Левандовски, но малко след това бе поразен от Рибери. Французинът напредна в стил „Ариен Робен" и с техничен изстрел в непокрития ъгъл на „козлите" покачи до 2:0.

Интересно бе и пред вратата на Мануел Нойер. Световният шампион хвана с ръце едно подаване на Боатенг и реферът отсъди двоен удар в наказателното поле на баварци. Хектор обаче пропиля изгодното положение, стреляйки в стената.  Роберт Левандовски пък се късаше да пропуска,а пък съдията Зибер така и не искаше да свири дузпа за Байерн, въпреки една доста подходяща ситуация.

И докато всички чакаха нов гол в мрежата на Кьолн, „козлите" изненадващо се върнаха в мача ощес гол до края на полувремето. Давид Алаба изпусна от поглед звездата на гостите-Антъни Уджа и нигериецът с глава намали до 1:2.

Гостите изобщо не изглеждаха като отбор, който се беше предал. Момчетата на Петер Щогер превърнаха в истински ужас началото на втората час за Байерн. Само отлични намеси на Мануел Нойер спасиха домакините от чисти попадения след  удари на Уджа и Вогт. Отговорът на мюнхенци не закъсня, но Робен сбърка с финалното си подаване към Гьотце.

Шампионите си върнаха господството над срещата в 67-ата минута, когато Ариен Робен отбеляза своя 17-ти гол от началото на сезона. Въпреки, че не блестеше достатъчно по време на срещата, холандецът успя да се разпише с глава след хубаво центриране на Рибери.

Ариен бе в центъра на събитията и при гола на Роберт Левандовски, който оформи крайното 4:1, засичайки коженото кълбо малко пред голлинията.

Успехът прибави нови три точки към актива на баварците, които вече са с 58 пункта. Вторият Волфсбург е на 11 точки разлика, а третият Борусия (Мьонхенгладбах) на фантастичните 21. В следващия кръг командата на Пеп Гуардиола гостува на Хановер 96. Кьолн пък приема Айнртрахт (Франкфурт).

БАЙЕРН (МЮНХЕН)-КЬОЛН 4:1

1:0 Швайнщайгер (3'), 2:0 Рибери (9'), 2:1 Уджа (45+1'), 3:1 Робен (67'), 4:1 Левандовски (75')

СТАДИОН: „Алианц Арена"

СЪДИЯ: Даниел Зибер

БАЙЕРН: Нойер, Рафиня, Боатенг, Алаба, Бадщубер, Швайнщайгер, Робен, Мюлер, Гьотце, Рибери, Левандовски (резерви: Рейна, Алонсо, Данте, Пизаро, Бернат, Роде, Вайзер)

КЬОЛН: Хорн, Бречко, Маро, Вимер, Олковски, Вогт, Леман, Хектор, Пешко, Осако, Уджа (резерви: Кеслер, Рисе, Матисчук, Мавраж, Дейверсън, Халфар, Нагасава