Неуважителното отношение на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев не бе подминато от Асоциацията на европейските журналисти в България. Асоциацията призовава за бойкот на публичните личности, които се държат като него, пише "7 дни спорт".

"Повече от скандално е, че подобно поведение, демонстриращо очакване за послушание и блюдолизничество от страна на медиите, се наблюдава от човек, представляващ работодателска организация КРИБ", пише в декларацията на асоциацията.

"Грубото поведение спрямо репортера на bTV Димитър Тасев не е прецедент за ръководството на Лудогорец в отношението му към журналисти. През март репортер от "7 дни спорт" не беше допуснат до мач на разградския тим с Литекс, а по-рано Кирил Домусчиев отправи остри критики и заплахи към коментатор на "Диема", след като останал недоволен от непатриотичния му коментар в двубоя на шампиона на България със сръбския Партизан", продължава декларацията.

За финал от асоциацията допълниха: "Призоваваме колегите журналисти да покажат, че имат професионално достойнство и да бойкотират публичните личности, които не го зачитат. Унижаването на журналистите и непрекъснатото понижаване на техния социален статус се отразяват пагубно на цялото общество, тъй като е азбучна истина, че без добра медийна среда не е възможно да съществува правова държава и добре функционираща демокрация".