Българските екипажи окупираха призовите места в 39-ото издание на "OMV Ю Рали" (с коеф. 10), след като Националните шампиони на България на рали за 2006 година Димитър Илиев и Янаки Янакиев спечелиха надпреварата, на второ място се класираха Крум Дончев и Стойко Вълчев (Интерспийд-Нова генерация), а на трета позиция завършиха Ясен и Дилян Попови (OMV Рали Tим).

За Илиев това е седма победа от седем старта за родния шампионат тази година.

На финала Дончев и Вълчев останаха на 1.22,4 мин. от победителите, а на 2.37,6 мин. финишираха и братя Попови, които караха без спирачки в последната съботна отсечка и задачата им днес бе да запазят тази си позиция. Това е най-доброто класиране на Ясен и Дилян тази година и първото качване на подиума на националните шампиони за 2005 година през сезона.

Ясен Попов, OMV Рали тим, Мицубиши Лансер ЕВО IX N/4:
"Много съм доволен от третото място, тъй като OMV Ю рали е много трудно състезание, а резултатите ни тук показаха, че се движим в правилната посока. Все още обаче смятам, че нашите възможности надхвърлят тези на колата. Нямам търпение да стартирам в рали Твърдица, там етапите са напълно нови за мен и ще търсим още по-добро представяне. Днес в последната отсечка извадихме страхотен късмет, тъй като четири или пет завоя след старта на пътя излезе сърна и не успяхме да избегнем удара с нея. Съжалявам за животното, но нямаше как да го заобикола. Пораженията по колата са минимални и съм доволен, че успяхме да завършим."

Българският рали шампионат завършва с рали Твърдица на 14 и 15 октомври, осми кръг от първенството.