Българският тенисист Димитър Кутровски отпадна на осминафиналната фаза от чалънджъра с награден фонд $50,000 в Бингхамтън (САЩ).

Дими не успя да преодолее съпротивата на квалификанта Николас Мейстър (№422), отстъпвайки с 6:7(6), 6:3, 6:7(3) след близо три часа здрава битка.

В началото на срещата двамата си размениха по един пробив, но нататък успяха да стабилизират подаванията си и логично се стигна до тайбрек, в който Мейстър измъкна сета с 8-6 точки. Американецът дори реализира нов брейк на старта на втората част, но отговорът на Кутровски не закъсня и той не само достигна до моментален рибрейк, но малко по-късно отново проби и изравни резултата в сетовете.

Българинът обаче отново загуби подаването си в решителната трета част и допусна изоставане от 1-4, а при 5-3 квалификантът вече сервираше за място на четвъртфиналите. Дими продължи да се бори и върна брейка в последния възможен момент, като дори успя да вкара мача в решителен тайбрек, но там американецът отново надделя, този път със 7-3 точки.