Сърбия разнищи България с 6:1 в контролна среща, играна на стадион "Партизан".  Западните ни съседи изпуснаха да ни разгромят с двуцифрен резултат, след две изтървани дузпи от Милошевич и две греди през втората част на мача.

Головете за домакините отбелязаха Йованович и Милошевич на два пъти през първото полувреме и Милияш и Лазович след почивката. За нашия отбор точен бе Благо Георгиев от фаул.

Преди началото на срещата нещата не предвещаваха подобен кошмарен край. Футболистът на Сърбия Саво Милошевич направи бенефиса си след 102 изиграни мача с фланелката на Сърбия.

Футболистът бе награден от тенисистката Ана Иванович. Борислав Михайлов също почете празника на легендарния нападател.

Двубоят започна повече от трагично за нашите. След няколко положения пред българската врата в 5-ата минута Йованович бе спънат за дузпа. Отсъждането бе леко пресилено. Юбиляра Милошевич застана зад топката, но изпусна.

В 10-ата минута Йованович откри резултата. След гола западните ни съседи пропуснаха нова дузпа. Отново Милошевич загуби спора с Петков.

Националите ни стигнаха щастливо до изравняване. Георгиев изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар и направи 1:1.  Това бяха и последните хубави новини за националите.

Димитър Бербатов напусна контузен срещата в 30-ата минута .До края на полувремето на терена имаше един отбор. С голове на Йованович и два на Милошевич цифровото изражение доби застрашителни размери.

На почивката селекционера на "трикольорите" Пламен Марков се опита да промени хода на събитията. В игра се появиха Янев, Манолев и Котев. Полувремето обаче не се различаваше от предходното.  

Сърбия стигна до нови два гола, дело на Милияш и Лазович. Освен двете попадения домакините удариха и две греди. Към края на полувремето западните ни съседи намалиха оборотите, но въпреки създадените положения от нашите резултата не бе променен.

Загубата, въпреки че е в контрола попада в една от най - срамните в актива на националния отбор. На сметката на това поколение седят и други "паметни" мачове. Загуба от Чехия с 6:0 и разгром от Швеция с 5:0.