Съдийската комисия към БФС прави опит да потуши скандала с назначението на рефера Николай Йорданов за съдия на предстоящото в събота дерби между ЦСКА и Лудогорец. Вчера софиянецът беше назначен, въпреки че „армейците" бяха категорични в желанието си Йорданов и Станислав Тодоров да не ръководят двубоя.

„Червените" дори излязоха с декларация, но в нея фигурираше само името на Тодоров, но не и това на Йорданов. След това шефът на Съдийската комисия Никола Джугански обяви, че ако Николай Йорданов не се справи с дербито, той ще напусне заедно с рефера. Сега обаче последва обрат и в опит да потуши напрежението от БФС обявиха жребий между четирима рефери. Един от тях обаче отново е Николай Йорданов.

Според Съдийската комисия той е бил заплашван, което е довело от сегашното им решение.

СЪОБЩЕНИЕТО НА СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ НА БФС

След обявяването на съдийските назначения за поредния 16-ти кръг от първенството на "А" футболна група, неконтролируемо ескалира недоволството от назначението на Николай Йорданов за главен съдия на срещата ЦСКА - Лудогорец. В интернет медиите гъмжи от заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от съдийската комисия. Не липсват и директни такива. Вземайки предвид всичко това и стремейки се да намали общественото недоволство и напрежението, стоварило се върху съдиите, СК при БФС реши:

Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява, че главният съдия на срещата ЦСКА - Лудогорец ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков.

Жребият ще се състои два часа преди началото на мача на стадион "Българска армия" в присъствието на Мениджъра на съдийската комисия Илонка Джалева и съдийския наблюдател Ичко Лозев. Съдийската комисия кани представители на двата клуба и представители на медиите да присъстват на жребия. Асистент съдиите и четвъртия съдия остават същите.

Съдийската комисия декларира,че в плейофната система и в други срещи, при необходимост, ще използва жребий за определяне на съдийските назначения.