Спартак 1918 (Варна) и ФК Тополите ще се обединят. Това е новината, за която днес говори цяла Варна. Както е известно, след практическата смърт на автентичния Спартак, бяха основани два клуба, които започнах участието си от „В" група. Единият, с президент Янко Станев, получи правата върху емблемата, името и стадиона.

Феновете обаче не бяха съгласни с това и основаха свой клуб, който играе с лиценза на отбора от близкото село Тополи и носи същото име. Негов президент е Неделчо Михайлов.

Именно последния днес разпространи декларация, поставяща началото на обединението. Публикуваме текста й с известни съкращения, незасягащи смисловата й цялост.

"Осъзнаваме, че по -голямата част от привържениците на любимия ни отбор са недоволни от разделението. Поставени в състояние на двусмислен избор, те се принудиха да избират между единият и друият отбор по странни и често случайни и независещи признаци и фактори. Същевременно стана ясно и на двата лагера, че всеки от отборите има нещо, което липсва на другия.

Затова ние завявяваме :

НЕЗАВИСИМО ОТ РАЗЛИЧИЯТА, НАТРУПАНИТЕ ЛИЧНИ ЕМОЦИИ, ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ, НИЕ РЪКОВОДСТВАТА НА ДВАТА ОТБОРА заявявяме че започваме да търсим път за ОБЕДИНЕНИЕ. И двете страни ще проявят разбиране и самокритика, за да обединим общите си усилия за да може "Спартак" да бъде такъв, какъвто е в спомените ни и мечтите ни. Ще намерим път към сърцата на фенове, ветерани и футболисти, ще заърбим личните си амбиции и спомени в едно-единствно име -

Името на единнния "Спартак".

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА.

САМО СПАРТАК!

Неделчо Миxaйлов